Comunicate

UniCredit Leasing lansează GoGreen

UniCredit Leasing lansează GoGreen, soluție financiară ce încurajează achiziția de mașini electrice și hibrid

UniCredit Leasing lansează o nouă soluție de finanțare în euro destinată achiziției prin leasing financiar a unor vehicule 100% electrice sau hibrid, oferind tuturor celor interesați beneficii de structură și preț, respectiv: un avans de doar 5% din valoarea de achiziție si o dobândă variabilă compusă din Euribor la 3 luni plus o marjă promoțională începând de la 2,99%. Astfel, GoGreen este soluţia financiară care face ca achiziția unui autoturism fără emisii de gaze de eşapament sau cu emisii reduse să fie accesibilă, date fiind efortul financiar inițial diminuat și dobânda atractivă.

Perioada de finanțare în cadrul GoGreen poate varia de la un an la cinci ani, iar valoarea reziduală este de 1%. Pentru aceste achiziții, clienții pot beneficia, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, și de avantajele disponibile prin Programele RABLA 2022 (Clasic și Plus).

Daniela Bodîrcă, CEO UniCredit Leasing Corporation: „GoGreen este o alternativă de finanțare aliniată strategiei noastre de a contribui la reducerea impactului emisiilor de CO2 și are ca scop, prin structură și preț, încurajarea achiziției de autovehicule cu impact redus asupra mediului. Astfel, prin noul GoGreen susținem creșterea segmentului mașinilor eco.”

La ora actuală, în UE, piața mașinilor electrice și hibrid este în plină ascensiune. Potrivit Financial Times, în decembrie 2021 au fost vândute 176.000 vehicule complet electrice în Europa Occidentală, un nivel record, și cu peste 6% mai mare decât numărul vândut în decembrie 2020. Conform Asociației Europene a Producătorilor de Automobile, europenii preferă mașinile electrice sau hibrid, Grecia deținând recordul la achizițiile unor astfel de autovehicule. România figurează și ea în acest top, înregistrând anul trecut o creștere de peste 120% față de 2020 pentru autoturisme electrice, peste media Uniunii Europene. În 2021, piața de mașini electrice din România s-a dublat, ajungând la 15,5% din totalul vânzărilor de automobile noi, potrivit APIA.

Potrivit informațiilor publice, România are în plan ca până în 2025 să fie scoase din circulație nu mai puțin de 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, în acest scop fiind adoptate și programele Rabla 2022 (CLASIC ȘI PLUS). Prin GoGreen UniCredit Leasing își propune să contribuie la demersurile de stimulare a înnoirii parcului auto național și de încurajare a achiziției și utilizării autovehiculelor cu impact redus asupra mediului.

****

Despre UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.

UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., instituţie financiară nebancară având ca obiect principal de activitate leasingul financiar, face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank S.A şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A, împreună oferind beneficiarilor lor o gamă completă de produse şi servicii financiare și alte servicii auxiliare. Pe lângă entitățile menționate anterior, grupul UniCredit este prezent în România și prin următoarele entități nefinanciare: UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L., care furnizează servicii de leasing operaţional, şi UniCredit Insurance Broker S.R.L., care deservește zona de servicii de intermediere în asigurări.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:

UniCredit Leasing, Identitate şi Comunicare

press@unicreditleasing.ro

Mihai Leu revine la volan, sustinut de UniCredit Leasing

Mihai Leu revine la volan si va concura in Campionatul National de Viteza in Coasta pe un Ferrari 458 Challenge

Fostul campion national la raliuri duce la urmatorul nivel colaborarea cu UniCredit Leasing Motorsport Team intr-o competitie in care va debuta in 2018.

Detinator al centurii WBO la box si campion national la raliuri, Mihai Leu a gasit o noua provocare. Sportivul a anuntat la Salonul Auto Bucuresti ca tinteste in 2018 titlul in Campionatul National de Viteza in Coasta. Leu, care anul trecut a fost Manager Tehnic al UniCredit Leasing Motorsport Team, revine astfel la volan, iar bolidul pe care il va pilota este un Ferrari 458 Challenge.

„Am avut o experienta foarte frumoasa in acest an, cand am lucrat alaturi de duo-ul Adi Teslovan - Cseh Vajk Imre in Campionatul National de Raliuri, insa simt ca locul meu este in continuare in spatele volanului. Vreau sa incep o noua etapa in cariera mea sportiva, acum, la 49 de ani, pentru ca simt ca pot face in continuare performanta la cel mai inalt nivel.”, a declarat Mihai Leu, campion national la raliu in 2003.

Participarea in editia de anul viitor a Campionatului National de Viteza in Coasta reprezinta a doua etapa a proiectului UniCredit Leasing Motorsport Team, principala investitie in motorsport a UniCredit Leasing, compania numarul 1 pe piata locala de leasing.

Etapa vine in mod natural, sustine Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing: “Pasiunea noastra pentru motorsport este dublata de datoria pe care o avem pentru a sustine acest fenomen, in calitate de lideri ai industriei de leasing. Business-ul nostru se bazeaza intr-o buna masura pe solutii de finantare pentru pentru segmentul auto, iar din acest motiv un proiect precum UniCredit Leasing Motorsport Team este unul cat se poate de important pentru noi. Dupa o serie buna de rezultate in Campionatul National de Raliuri, ne-am bucurat sa aflam ca Mihai vrea sa revina in postura de pilot. Participarea in Campionatul National de Viteza in Coasta reprezinta o noua provocare, atat pentru Mihai, cat si pentru noi, si suntem gata sa il sustinem in calitate de in drumul sau spre linia de finish.”

Leu si-a lansat candidatura la Salonul Auto Bucuresti, unde a si prezentat bolidul pe care va concura, acesta urmand sa fie expus pe toata durata evenimentului gazduit de Romexpo in perioada 4 – 12 noiembrie.

UniCredit Leasing este in prezent cel mai important actor din segmentul de leasing autohton, fiind implicat in diverse proiecte de finantare - de la autoturisme si autovehicule usoare si grele pana la locomotive, utilaje agricole si echipamente de constructii. Proiectul initiat de UniCredit Leasing impreuna cu Mihai Leu – un campion al motorsportului romanesc – completeaza misiunea UniCredit Leasing, aceea de a face viata oamenilor mai usoara, prin flexibilitatea si diversitatea serviciilor si a solutiilor oferite.

Despre UniCredit Leasing Corporation

UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alaturi de UniCredit Bank si UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor sai o gama completa de produse si servicii financiare si alte servicii auxiliare.

UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. si UniCredit Leasing Fleet Management S.R.L. furnizeaza produse de leasing financiar si produse de leasing operational, pe perioade medii de leasing de 12-60 luni, in urmatoarele domenii: leasing de echipamente industriale, autovehicule, proprietati imobiliare, vanzare si locatiune, parteneriate publice. Pe langa serviciile aferente acestor domenii majore ale industriei leasingului , brokerul de asigurari afiliat, UniCredit Insurance Broker, deserveste zona de servicii de intermediere in asigurari. UniCredit Leasing Fleet Management ofera servicii de leasing operational, precum si servicii de gestionare a parcurilor auto.

UniCredit Romania este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 25 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana.

Contacte media:
press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing Rally Team la cea de-a cincea etapa din primul sezon competitional

UniCredit Leasing Rally Team la cea de-a cincea etapa din primul sezon competitional. Echipajul Teslovan/Cseh se intoarce “acasa” la Raliul Harghitei in fata propriilor fani

UniCredit Leasing Rally Team compus din echipajul Adi Teslovan si Cseh Vajk Imre ia startul astazi in cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri, Raliul Harghitei – Odorheiu Secuiesc 14-15 iulie. Dupa clasarea pe locul 2 in clasamentul general la editia din 2016 a Raliului Harghitei asteptarile publicului sunt pe masura, iar presiunea va fi una ridicata pentru cei doi harghiteni la origine, Teslovan si Cseh.

Mihai Leu, managerul tehnic al UniCredit Leasing Rally Team ii va sustine pe Teslovan si Cseh si va urmari indeaproape pregatirile si tactica abordata de-a lungul celor doua zile de competitie.

„Raliul Harghitei a capatat o importanta aparte odata cu trecerea exclusiva pe asfalt a probelor din calendarul celor doua zile, precum si cu desfasurarea la jumatatea sezonului competitional. Pentru noi, aceasta etapa se poate dovedi decisiva pentru strategia de final de sezon, de aceea ne dorim sa avem cea mai buna prezenta de pana acum”, a declarat Mihai Leu, campion national la raliu in 2003.

UniCredit Leasing este in prezent cel mai important actor din segmentul de leasing autohton, fiind implicata in diverse proiecte de finantare - de la autoturisme si autovehicule usoare si grele pana la locomotive, utilaje agricole si echipamente de constructii. Proiectul initiat de UniCredit Leasing impreuna cu Mihai Leu – un campion al motorsportului romanesc – completeaza misiunea UniCredit Leasing, aceea de a face viata oamenilor mai usoara, prin flexibilitatea si diversitatea serviciilor si solutiilor oferite.

Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing sustine demersul realizat impreuna cu profesionisti ai motorsportului ca Mihai Leu si echipajul Teslovan/Cseh: „Sunt incantat sa vad ca echipajul nostru, UniCredit Leasing Rally Team, capata experienta cu fiecare etapa disputata si, sper ca pana la final de sezon sa avem rezultate care sa onoreze primul nostru an de prezenta in motorsportul romanesc”.

Echipajul format din Adrian Teslovan si Cseh Vajk Imre se va afla la linia de start alaturi de alte 60 echipaje in cea de-a cincea etapa a sezonului 2017 al Campionatului National de Raliuri – Raliul Harghitei editia numarul 25. Acestia vor concura cu un Citroen DS3 R3 MAX , dupa ce au mai condus VW Golf GTI, Dacia Nova, Renault Clio Williams, Ford Escort Cosworth, Dacia Logan si Citroen DS3 R3.

Adrian Teslovan, pilot al Echipajului UniCredit Leasing Rally declara: “Raliul Harghitei are o insemnatate aparte pentru noi. Atat eu cat si copilotul suntem originari din Ciuc iar drumurile spectaculoase din aceasta zona sunt ca a doua casa pentru noi. Ne face placere sa fim prezenti aici cu atat mai mult cu cat anul trecut am reusit o clasare foarte buna, iar acum venim dupa un rezultat bun, locul 4 in etapa precedenta de la Bacau. Raliul este unul spectaculos, cu probe speciale care pun la incercare atat echipajul cat si masina. Speram intr-un rezultat bun pentru fanii prezenti”.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu cea mai extinsa reteadin Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, produse de creditare si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker. UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, oferind bazei de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Contacte media:

press@unicreditleasing.ro

Softrans inchiriaza doua locomotive lui Deutsche Bahn Cargo (Schenker) in leasing operational prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management

Softrans inchiriaza doua locomotive lui Deutsche Bahn Cargo (Schenker) in leasing operational prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management

UniCredit Leasing Fleet Management, parte a UniCredit Leasing, sustine prin produsele de leasing productia locala de locomotive in urma unui parteneriat cu grupul de firme Softronic-Softrans Craiova, singurul producator local de locomotive si liderul pietei de inchirieri pentru locomotive electrice. Astfel, UniCredit Leasing ofera produsul de leasing operational pentru doua locomotive electrice TransMontana, produse de Softronic. Acestea vor fi operate pe rute din Romania pentru transportul de marfa de catre liderul pietei de transport pe calea ferata din Europa, Deutsche Bahn Cargo.

Grupul UniCredit Leasing se afla la cea de-a treia operatiune de leasing pentru material rulant acordat pentru acest client. Precedentele au vizat finantarea in leasing financiar a doua locomotive produse tot de catre grupul de firme Softronic in 2012 si 2014. Astfel, UniCredit Leasing a reusit sa isi adauge in portofoliul sau operational un segment important din domeniul transporturilor si sa contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale cu impact direct in economia Romaniei.

”Suntem intotdeauna deschisi sa sustinem si sa incurajam initiativele partenerilor si clientilor nostri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoara. Astfel de colaborari care se desfaşoara in domenii cu potential important si pot genera parteneriate pe termen lung, sunt extrem de importante pentru noi. Suntem bucurosi ca putem sustine pe de o parte productia locala de locomotive, iar pe de alta, utilizarea acestora tot in economia locala.”, a declarat Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing.

Locomotivele care fac obiectul tranzactiei sunt din gama TransMontana, au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricata in 2010. Fiecare locomotiva este echipata cu 6 osii si 6 motoare, ceea ce ii confera o putere de tractiune marita si un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfa. Durata operationala garantata de catre producator este de 3 ani, iar durata de viata a acestora este de 40 de ani.

”Este foarte important pentru orice producator din Romania sa aiba la dispozitie instrumentele financiare necesare prin care sa isi poata promova produsele catre parteneri. Ne bucura increderea UniCredit Leasing si faptul ca impreuna reusim proiecte de succes. Pentru noi, urmatorul pas va fi sa dezvoltam impreuna un proiect cu impact regional, european”, a declarat Ionel Ghita, asociat al grupului, membru in Consiliului de Adminstratie al Softronic.

Deutsche Bahn Cargo, beneficiarul final si utilizatorul celor doua locomotive TransMontana oferite in leasing de UniCredit Leasing Fleet Management, le va opera pe rute de transport din Romania. in planurile celui mai mare transportator european de marfuri pe calea ferata intra si extinderea utilizarii acestora pe rute regionale catre Ungaria, Austria si Slovacia.

”Suntem foarte incantati ca prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management am reusit sa punem in valoare un parteneriat, credem noi, de lunga durata si cu beneficii multiple. Suntem siguri de succesul acestuia si speram sa il putem extinde pentru un numar cat mai mare de locomotive la nivel european”, a declarat Zlatian Radu, purtatorul de cuvant al Deutsche Bahn Cargo Romania SRL.

UniCredit Leasing Romania isi concentreaza permanent eforturile pe dezvoltarea unor solutii de finantare si de leasing operational pentru clientii sai care pun accentul pe flexibilitate, transparenta, rapiditate si integrare, cu obiectivul de a face viaţa clienţilor sai mai uşoara.

Despre UniCredit Leasing Fleet Management
UniCredit Leasing Fleet Management este divizia de leasing operaţional şi fleet management a UniCredit Leasing, liderul pieţei autohtone de leasing, ce ofera soluţii off-balance prin care clienţii pot avea acces la utilizarea de autoturisme, vehicule comerciale uşoare şi grele, precum şi echipamente. Pachetele de servicii adiţionale sunt particularizate in funcţie de nevoile clienţilor şi pot cuprinde, dar fara a se limita la: mentenanţa, vehicule de inlocuire, fleet management si altele.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comerciala şi un sistem complet de Banca Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de clienţi o reţea unica vest-, central- şi esteuropeana. UniCredit Leasing ofera servicii de finanţare şi servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare şi intermediere in asigurari prin urmatoarele entitaţi: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre Softrans – Softronic

Grupul de firme Softronic este singurul producator de locomotive şi trenuri electrice multiunit din Europa de Est. Softrans, parte a grupului, este specializata in inchirierea de locomotive şi operare trenuri de calatori. Cel mai important produs al grupului este locomotiva TransMontana, cea mai moderna şi performanta locomotiva din aceasta clasa, fabricata in Europa. Beneficiari ai grupului sunt: CFR Calatori, Magyar Magánvasút Ungaria, CER Ungaria, Deutsche Bahn Cargo Romania, Cargotrans, AWT Hungaria, LTE Austria şi DB Cargo Ungaria. Aceste locomotive sunt autorizate sa circule in Romania, Bulgaria, Ungaria. in prezent se deruleaza activitaţi pentru autorizarea locomotivelor in Slovacia şi Austria.

Despre Deutsche Bahn Cargo Romania

Deutsche Bahn Cargo Romania – subsidiara romana a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din Europa – are o experienţa de 17 ani in piaţa romaneasca, clasandu-se in top 3 transportatori feroviari. Societatea dispune de o flota versatila compusa din peste 60 de locomotive Diesel şi electrice, respectiv peste 2700 vagoane de diverse tipuri pregatite sa satisfaca nevoile clienţilor ce acţioneaza in diverse sectoare ale industriei şi in agricultura. Deutsche Bahn Cargo are in Romania peste 650 de angajaţi şi dispune de sisteme şi mijloace moderne IT pentru derularea, monitorizarea şi eficientizarea activitaţii. (in total grupul DB prin toate subsidiarele sale angajeaza in Romania in prezent peste 2500 de persoane.)

Contacte media:

press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing Rally Team isi face debutul international

UniCredit Leasing Rally Team isi face debutul international. Echipajul Teslovan/Cseh ia startul in Transilvania Rally – prima etapa din Tour European Rally 2017.

UniCredit Leasing Rally Team prin echipajul Adi Teslovan/Cseh Vajk Imre concureaza la finalul acestei saptamani in prima sa etapa internationala, Transilvania Rally – Cluj 5-6 mai. Evenimentul de la Cluj- Napoca strange la start echipaje din 11 tari si reprezinta prima etapa a Tour European Rally, competitie desfasurata in 6 tari europene si cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri.

Mihai Leu, managerul tehnic al UniCredit Leasing Rally Team va fi alaturi de echipajul Teslovan/Cseh pe durata celor doua zile de competitie si va coordona strategia pe durata probelor speciale si a superspecialei de final.

„Urmeaza primul test international pentru noi si avem incredere ca vom obtine cele mai bune rezultate. Este o provocare si pentru echipaj si pentru echipa tehnica avand in vedere complexitatea probelor si nivelul de concurenta pe care il vom avea in fata noastra”, a declarat Mihai Leu, campion national la raliu in 2003.

UniCredit Leasing este in prezent cel mai important actor din segmentul de leasing autohton, fiind implicata in proiecte de finantare diverse - de la autoturisme si autovehicule usoare si grele pana la locomotive, utilaje agricole si echipamente de constructii. Proiectul initiat de UniCredit Leasing impreuna cu Mihai Leu – un campion al motorsportului romanesc – completeaza misiunea UniCredit Leasing, aceea de a face viata oamenilor mai usoara, prin flexibilitatea si diversitatea serviciilor si solutiilor oferite.

Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing sustine demersul realizat impreuna cu profesionisti ai motorsportului ca Mihai Leu si echipajul Teslovan/Cseh: „UniCredit Leasing face parte dintr-un grup paneuropean puternic, iar experienta pe care un astfel de statut ti-o confera constituie intotdeauna un avantaj competitiv. Speram sa transmitem o parte din aceasta experienta si catre UniCredit Leasing Rally Team aflata la debutul sau international in etapa de la Cluj.”

Echipajul format din Adrian Teslovan si Cseh Vajk Imre va lua startul maine in cea de-a doua etapa a sezonului 2017 al Campionatului National de Raliuri si prima etapa a Tour European Rally. Acestia vor concura pe un Citroen DS3 R3 MAX , dupa ce au mai condus VW Golf GTI, Dacia Nova, Renault Clio Williams, Ford Escort Cosworth, Dacia Logan si Citroen DS3 R3.

„Asteptam cu nerabdare etapa de la Cluj, o etapa care promite foarte multe atat din punct de vedere al organizarii cat si al participantilor. Includerea intr-un calendar international este clar un plus adus acestui eveniment. Mergem la Cluj optimisti, incercam sa obtinem cat mai multe puncte, iar daca reusim sa avem si o clasare pe podium, va fi foarte bine”, a declarat Adrian Teslovan, pilot al Echipajului UniCredit Leasing Rally.

Despre UniCredit Leasing
UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, produse de creditare si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, si UniCredit Business Integrated Solutions.

Contacte media:
press@unicreditleasing.ro

1.000.000.000 de euro in leasing generat procesat de Divizia Corporate

UniCredit Leasing: 1.000.000.000 de euro in leasing generat procesat de Divizia Corporate

Divizia Corporate din cadrul UniCredit Leasing a depasit recent pragul de un miliard de euro pentru valoarea totala acordata in regim de leasing.

Valoarea de un miliard de euro reprezinta cumulul sumelor acordate de UniCredit Leasing in ultimii cinci ani clientilor cu cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro. Suma de un miliard de euro a fost atinsa cu o medie de aproximativ sase contracte incheiate in fiecare zi, echivalentul a 13 milioane de euro valoare acordata lunar.
Sumele au fost acordate afacerilor active in diverse industrii: constructii, auto, agricultura, IT, sanatate, transporturi si au inclus produse dedicate si parteneriate strategice. Tipurile de contracte incheiate au inclus leasinguri financiare si operationale, cu o tipologie variata de obiecte, inclusiv leasing pentru echipamente industriale orimedicale, precum si opertiuni de leasing pentru sprijinirea cash-flow-ului, anume operatiuni tip”sale and lease back”.

„Facem parte dintr-un grup bancar european cu o reputatie puternica, iar acest lucru constituie un avantaj competitiv important. Reusita colegilor nostri vine sa confirme postura de lider de piata, dar si faptul ca flexibilitatea in ceea ce priveste solutiile oferite clientilor si preocuparea de a le face viata mai usoara formeaza abordarea noastra in relatia cu acestia. Oferim solutii adaptate pentru o multitudine de proiecte de afaceri. De aici rezulta si diversitatea domeniilor in care avem finantari: de la constructii, agricultura, IT pana la medical sau transporturi., declara Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing
Corporation IFN SA.

Divizia Corporate a UniCredit Leasing Romania este responsabila pentru activitatea in relaţie cu acei clienti a caror cifra de afaceri depaseste 3 milioane de euro anual. Reprezentantii Diviziei Corporate sunt prezenti in 16 sucursale din Romania, ceea ce ajuta compania sa cunoasca si sa urmareasca proiectele de afaceri finantate si sa construiasca o relatie de colaborare de lunga durata cu oricare dintre clientii sai.

“Obiectivul nostru este sa oferim fiecarei afaceri o sustinere personalizata. De aceea, solutiile oferite de noi cuprind atat componenta de finantare, cat si optiuni care pot conferi clientului nostru un avantaj competitiv pe termen lung. Fie ca este vorba de rapiditatea si claritatea sistemului de evaluare, fie de solutiile puse la dispozitie de partenerii nostri, noi le definim ca fiind instrumente care pot face cu adevarat viata mai usoara clientilor nostri”, adauga Gabriel Mihai, Head of Corporate UniCredit
Leasing Corporation IFN SA.

Conform statisticilor publice, UniCredit Leasing este cel mai mare jucator din segmentul de leasing autohton, fiind implicata in proiecte de finantare diverse - de la autoturisme si autovehicule usoare si grele pana la locomotive, utilaje agricole si echipamente de constructii sau medicale. Pentru a putea sustine aceasta expansiune pe termen lung, compania investeste in dezvoltarea de solutii digitale care sa simplifice sistemul de evaluare, acordare si management al finantarilor si al altor forme de leasing.
Acestea sunt completate de o serie de parteneriate strategice cu dealeri, importatori, reprezentante care asigura oferte avantajoase pe termen lung pentru clientii companiei: rate competitive, avansuri flexibile si dobanzi incepand de la la 0%.

Despre UniCredit Leasing
UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare şi intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienţi. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Contacte media:
press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing sustine companiile care angajeaza tineri

UniCredit Leasing lanseaza un nou produs de finanţare destinat companiilor mici si mijlocii, dar si celor din sectorul public, care angajeaza tineri cu varsta cuprinsa intre 15-25 de ani.

In cursul anului 2016 UniCredit Leasing a contractat o linie de credit de 5 milioane euro de la Banca Europeana de Investiţii. Fondurile atrase vor fi dedicate programului Jobs for Youth, care incurajeaza angajarea tinerilor absolvenţi de catre IMM-uri. in baza acestui program, UniCredit Leasing acorda o reducere de 1,5% faţa de dobanda standard companiilor care fac dovada angajarii, colaborarii sub forma de internship sau oferirii de programe de training tinerilor absolvenţi.

Produsul este disponibil pentru finanţarea in euro a proiectelor implementate in Romania care au ca obiect bunurile noi, pe o perioada cuprinsa intre 24 si 60 de luni. Costul total al fiecarui proiect in parte nu poate depasi 1 milion euro. Utilizarea produselor de creditare si leasing financiar de catre IMM-uri va servi finanţarii investiţiilor in mijloace fixe si va implica proiecte noi (bunuri noi, vehicule cu 0 km) sau modernizarea si extinderea activitaţilor existente. Sub-proiectele care vizeaza protecţia mediului si cele de dimensiuni mici vor avea prioritate.

“Tranziţia tinerilor de la scoala la munca este o problema inerenta. Ne dorim sa contribuim la crearea de noi locuri de munca si credem ca acordarea acestor beneficii suplimentare are un impact semnificativ in decizia angajatorilor de a crea noi oportunitaţi pentru tineri.” a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienţi. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Turn-Around Management, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru mai multe informaţii, va rugam sa contactaţi:
press@unicreditleasing.ro

Secretul liderului: calitatea relatiei cu clientii sai

Aproximativ 90% dintre clientii UniCredit Leasing ar cumpara din nou produsele si serviciile companiei, in timp ce 93% dintre clienti ar recomanda UniCredit Leasing ca furnizor de servicii financiare, potrivit unui studiu recent realizat de compania de cercetare TNS Italia pentru UniCredit Leasing. Potrivit aceluiasi studiu, 95% dintre clientii companiei au un grad de satisfactie bun, foarte bun sau excelent in ceea ce priveste colaborarea cu UniCredit Leasing.

UniCredit Leasing monitorizeaza constant calitatea serviciilor pe care le ofera clientilor prin intermediul unor studii cu frecventa anuala organizate de compania de cercetare TNS Italia, realizate pe baza metodologiei TRI * M, instrumentul de varf la nivel mondial din domeniu, care ajuta compania sa identifice zonele critice in care trebuie sa isi concentreze investitiile pentru a intari relatia cu clientii si performanta in afaceri. „40% din volumul de noi achizitii derulat de UniCredit Leasing provine din relatii de afaceri cu clienti existenti, iar pentru produsul de leasing operational acest procent al business-ului actual care este generat de clientii din portofoliu creste la 80%. Sunt procente care arata gradul ridicat de multumire pe care clientii il au fata de serviciile pe care le oferim si fata de relatia solida, un rezultat al investitiilor permanente pe care le facem in aceasta directie”, a declarat Ionut Popescu,

Chief Sales Officer, Vicepresedinte al Directoratului UniCredit Leasing Corporation IFN SA. 94% dintre clienti apreciaza prezenta unei persoane dedicate pe tot parcursul contractului, 93% apreciaza stabilitatea acestei persoane si 95% dintre clienti apreciaza capacitatea acestei persoane de a oferi informatii clare, corecte si complete despre solutiile de leasing. in plus, 94% dintre clienti apreciaza consultanta financiara pentru identificarea solutiilor optime de finantare. in ceea ce priveste canalele de comunicare cu UniCredit Leasing, 28% dintre clienti apeleaza la telefon (Call Center), 29% fac o vizita in sucursala, 26% prefera emailul/faxul si 17% prefera platforma de suport online.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, credit, leasing operational, si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing – primele trei luni din 2016, cel mai bun trimestru al ultimilor 8 ani

Pentru UniCredit Leasing, rezultatele primului trimestru din 2016 au fost remarcabile – primele trei luni reprezentand cel mai bun trimestru din ultimii 8 ani in privinta valorii bunurilor finantate. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si alte servicii conexe: leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in primul trimestru al anului 2016 a fost de 105 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 9,5 milioane de euro. Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 79,3 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activitatilor de leasing raportat in primul trimestru al anului, calculat in conformitate cu standardele IFRS, este de 2,1 milioane de euro, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Pe fondul noilor tranzactii incheiate pana la 31 martie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% fata de 31 martie 2015, ajungand la finalul trimestrului la 778 milioane de euro.

O crestere importanta in primul trimestru al anului, de 47%, a inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, precum si segmentul autovehiculelor grele (camioane si semiremorci) care a crescut cu 27% fata de anul trecut. in ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele industriale detin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole si echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. UniCredit Leasing Fleet Management ofera solutii de leasing operational pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor usoare si grele, IT si agricultura, avand in portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania ofera si servicii de management al flotei.

Rezultatele UniCredit Leasing in primul trimestru din 2016 sunt peste asteptari – aceasta perioada fiind cel mai bun trimestru de pana acum din punct de vedere al valorii bunurilor finantate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescuta pentru investitii este un indicator pentru o economie ce se indreapta catre o zona sustenabila.”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa.  UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de
clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing – profit net consolidat de 3,7 milioane de euro in primul semestru din 2016, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada din 2015

UniCredit Leasing a continuat sa isi dezvolte activitatea pe toate liniile de business, astfel incat profitul net consolidat al activitatilor de leasing raportat in primul trimestru al anului, calculat in conformitate cu standardele IFRS, este de 3,7 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation, in primul semestru al anului, a fost de 161,8 milioane de euro, in crestere cu 34% fata de primul semestru din 2015.

Pe fondul noilor tranzactii incheiate pana la 30 iunie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 13,8% fata de 30 iunie 2015, ajungand la finalul primului semestru al acestui an la 819 milioane de euro.

Cresteri importante in primul semestru al anului au inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, de 41% fata de primul semestru al anului trecut, precum si segmentul autovehiculelor grele - camioane si semiremorci, cu 20% fata de primul semestru al anului trecut. in ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele industriale detin o pondere de 56% din totalul valoric, urmate de echipamentele agricole si echipamentele medicale, cu 19%, respectiv 13%.

Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta evolutie fiind echilibrat sustinuta atat din zona de vehicule comerciale, dar si printr-o crestere accelerata a flotei de autoturisme gestionate. La finalul primelor sase luni din 2016, UniCredit Leasing Fleet Management avea in administrare o flota de 3.060 de autovehicule. Pentru o mare parte dintre acestea, compania ofera si servicii de management al flotei.

Rezultatele obtinute in prima jumatate a anului indica pozitia solida pe care UniCredit Leasing o are pe piata si, totodata, sunt un indicator in ceea ce priveste mediul de business din Romania. Leasingul este un barometru al evolutiei economiei, pentru ca suntem alaturi de cei care investesc, deci ne aflam in amontele ciclurilor economice. Ceea ce aduce UniCredit Leasing este plus valoarea unui portofoliu variat de produse. Ne dorim sa performam tot mai bine si lucram intens si continuu la noi produse cu care sa oferim o experienta tot mai extinsa si completa clientilor nostri, apropiindu-ne si mai mult de acestia si diferentiindu-ne tot mai mult de competitie.”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, produse de creditare si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un "one-stopshop" pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienti. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Turn-Around Management, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
press@unicreditleasing.ro

UniCredit Leasing isi mentine pozitia de lider necontestat al pietei de leasing din Romania

UniCredit Leasing isi mentine pozitia de lider necontestat al pietei de leasing, detinand, potrivit informatiilor publice, o cota de piata constanta de aproximativ 18% in ultimii cinci ani (2011 – 2015). UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si alte servicii conexe: leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in 2015 a fost de 338 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 43,5 milioane de euro. Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activitatilor de leasing raportat la 2015, calculat in conformitate cu standardele IFRS, este de 5,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2014.

Datorita noilor tranzactii incheiate in 2015, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11% fata de 2014, ajungand la finalul anului trecut la 750 milioane de euro.

O evolutie spectaculoasa a avut-o si segmentul finantarilor de bunuri second-hand, care a avut o crestere de 100%, de la 9,7 milioane de euro in 2014 la 19,4 milioane de euro in 2015. O crestere importanta, de 23%, a inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, precum si segmentul autovehiculelor grele (camioane si semiremorci) care a crescut cu 31% fata de 2014. in ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele agricole detin o pondere de 26% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele pentru constructii cu 20%, echipamentele pentru industria FMCG cu 8% si echipamentele medicale cu 8%.

In 2015, compania si-a extins portofoliul prin lansarea unor noi produse: finantarea echipamentelor medicale, produsul de buyback „Phoenix” destinat loializarii clientilor din segmentul auto, finantarea prin credit a unor proiecte in agricultura (prin Programul National de Dezvoltare Rurala).

Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 30% fata de anul anterior. UniCredit Leasing Fleet Management ofera solutii de leasing operational pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor usoare si grele, IT si agricultura, avand in portofoliu administrarea unei flote de 2.650 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania ofera si servicii de management al flotei.

Pe segmentul intermedierii asigurarilor, UniCredit Insurance Broker a fost, si in 2015, unul din principalii jucatori din piata de asigurari, cu o valoare a primelor intermediate de 145 milioane lei.

In 2016, UniCredit Leasing isi propune sa sustina in continuare IMM-urile. Prin prisma expertizei echipei, compania a reusit sa atraga fonduri avantajoase pentru aceasta categorie de clienti. Astfel, in 2015, UniCredit Leasing a finalizat alocarea fondurilor obtinute in 2014 de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de 50 milioane de euro.

UniCredit Leasing isi propune sa ofere produse dedicate companiilor mici si mijlocii, precum si marilor corporatii, si sa ramana in aceeasi zona de performanta in ceea ce priveste rapiditatea si adaptabilitatea solutiilor de finantare pentru fiecare tip de activ. De asemenea, compania va continua procesele de simplificare a fluxurilor si cresterea digitalizarii pentru a raspunde nevoii clientilor.

Avand in vedere perspectiva economica pozitiva a Romaniei, leasingul se pozitioneaza ca un produs versatil, care sustine dezvoltarea afacerilor prin investii sustenabile. Atat timp cat increderea in mediul economic romanesc va ramane constanta, investitiile vor fi necesare, si, implicit, nevoia de surse de finantare pentru acestea. Estimam si pentru acest an o crestere a pietei de leasing similara anului 2015, de circa 15%.

in calitatea noastra de lideri ai pietei, ne dorim sa ramanem in aceeasi zona de performanta si sa contribuim la cresterea satisfactiei clientilor nostri. UniCredit Leasing isi propune ca diferentiatorul sau in piata sa continue sa fie diversitatea domeniilor pentru care pune la dispozitie solutii complete de finantare a activelor: leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari. Fiecare tranzactie din industriile diverse in care operam ne ajuta sa anticipam mai bine nevoile clientilor, astfel incat sa putem oferi produse flexibile, personalizate in functie de specificul fiecarui client. Obiectivul nostru este ca fiecare client sa gaseasca la UniCredit Leasing cea mai buna oferta, completata de o experienta excelenta alaturi de noi, iar pentru a atinge acest obiectiv promitem ca si in 2016 sa lansam in piata produse flexibile si inovatoare, in functie de specificul fiecarui sector de activitate.”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, credit si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

415.000 RON donati in cadrul UniCredit Leasing TRANSMARATON

In data de 20 septembrie 2014 a avut loc editia a 3-a a evenimentului international de alergare UniCredit Leasing Transmaraton.

Lansat in 2012, obiectivul principal al evenimentul este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact din zona educatiei, mediului sau a sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala. Initiatori ai acestor proiecte sunt HOSPICE Casa Sperantei, ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila si Scoala de Valori.

Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si a inclus trei evenimente sportive, la alegere:

• Ultra Maraton (64 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada - Cabana Capra

• Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Balea Cascada si retur

• Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra

Numarul total de locuri a fost limitat la 200.

Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata* pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.

In cele trei editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 5.300 de donatii, insumand aproximativ 415.000 RON.

Alte informatii:

• Evenimentul include singurul ultramaraton de sosea din Romania, traseul presupunand peste 3.000 m diferenta de altitudine. La start au fost 30 de participanti, printre care si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 64 de km a fost de 11 ore, iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti.

• Este cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.

• Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), promovat inclusiv de britanicii de la Top Gear, care au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l “cel mai frumos drum din lume“.Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)

• Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in ciclism, ca avand un grad maxim de dificultate.

• Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa ii contactati pe:
Gabriel Solomon ( www.gabrielsolomon.ro)
Event Manager din partea Ro Club Maraton
Gabriel.Solomon@transmaraton.org
Tel. 0723.189.987

Andrei Rosu ( www.andreirosu.me)
Event Manager din partea UniCredit Leasing
Andrei.Rosu@transmaraton.org
0726.300.350

*** Despre fundatii si asociatii.

HOSPICE Casa Sperantei ( www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa, inclusiv asistenta sociala, consiliere psihologica si religioasa.  HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata Centru de Excelenta pentru Europa de Sud-Est.

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila (www.viitorplus.ro) este o organizatie nonprofit care deruleaza din anul 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite judete ale tarii precum Bucuresti, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.

Scoala de Valori ( www.scoaladevalori.ro) este o organizatie non-guvernamentala moderna, infiintata in 2010, a carei platforma de programe si initiative antreprenoriale vin ca raspuns la o nevoie presanta identificata in societatea romaneasca: nevoia de reconectare cu valori individuale si modele. Pana in prezent, Scoala de Valori a sustinut peste 10.000 de ore de continut educational si a atras peste 17.000 de elevi de liceu care au aplicat la programele educationale ale organizatiei.

*** Despre organizator si parteneri principali.

Ro Club Maraton ( http://www.maraton.info.ro) este primul si cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania. A fost infiintat in 2008 sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa. De atunci, clubul organizeaza numeroase competitii si este extrem de activ in sustinerea de proiecte sociale si actiuni caritabile.

UniCredit Leasing ( www.unicreditleasing.ro). Membru al UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, UniCredit Leasing este lider pe mai multe piete in plina dezvoltare ale Europei Centrale si de Est, inclusiv in Romania. Sustinerea evenimentelor cu impact social precum Transmaraton este in concordanta cu puternica implicare a grupului UniCredit in toate comunitatile in care este prezent.

Walmark (www.walmark.ro) Declarandu-si orientarea strategica catre domeniul farmaceutic in anul 1990 si concentrandu-si atentia spre piata suplimentelor alimentare, Walmark a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei farmaceutice din Europa. Walmark Romania este liderul incontestabil al pietei suplimentelor alimentare, inca din anul 2005. Implicarea companiei in proiecte ce aduc beneficii societatii, contribuind la sanatatea celor din jur, a definit compania inca de la infiintarea sa.

Varta ( www.varta-consumer.ro)
VARTA Consumer Batteries este un furnizor de produse inovatoare, de analta calitate pe segmentul bateriilor, acumulatorilor si lanternelor. Cu sediul central la Frankfurt, Germania, cei 1.200 de angajati din 30 de tari genereaza vanzari anuale de aproximativ 400 de milioane de euro. Cu idei de produse puternice, bazate pe o suta de ani de experienta, VARTA mentine an miscare piata de energie mobila.
VARTA Consumer batteries este parte a Spectrum Brand Group, o companie globala de pe piata bunurilor de larg consum si un important furnizor de baterii, produse pentru animale de companie, precum si produse de angrijire personala sau electrocasnice.

Banca Europeana pentru Investitii acorda UniCredit Leasing o linie de finantare de 50 milioane euro

IMM-urile se vor putea finanta in aceasta vara din resursele contractate de la BEI la o rata a dobanzii de 4,49% pe an, pentru achizitiile de vehicule comerciale.

12 iunie 2014

Banca Europeana pentru Investii (BEI) si UniCredit Leasing Corporation IFN SA au semnat un nou acord pentru o linie de finantare in valoare totala de 50 milioane euro, care va fi folosita in special pentru imprumuturi destinate IMM-urilor. Grupul italian SACE este un partener important in aceasta tranzactie, garantand imprumutul in proportie de 80%. Prima transa a imprumutului, in valoare de 25 milioane euro, va fi disponibila pentru utilizare de catre UniCredit Leasing la inceputul lunii iulie a acestui an.

Astfel, in lunile iulie si august 2014, folosind sursa de finantare BEI, UniCredit Leasing le va oferi clientilor sai IMM-uri finantari pentru vehicule comerciale usoare si grele, cu o rata a dobanzii la euro de doar 4,49% pe an (Euribor 3M + marja 4,18%).

„Dorim sa le oferim clientilor nostri o experienta financiara cat mai completa, axata pe servicii de buna calitate, siguranta apartenentei la un grup european de top si costuri rezonabile, calibrate nevoilor lor. Ne bucura noul parteneriat cu Banca Europeana pentru Investitii, care ne ajuta sa le aducem noi beneficii clientilor nostri”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

A doua jumatate a liniei de finantare acordate de BEI, respectiv a doua transa de 25 milioane euro, va incepe a fi utilizata de UniCredit Leasing dupa 1 ianuarie 2015. Maturitatea liniei de finantare este de 5 ani.

Firmele care vor contracta imprumuturi de la UniCredit Leasing din surse BEI pot proveni din domenii foarte diverse, una din clauze stipuland ca 10% din totalul liniei de finantare sa fie folosita pentru sustinerea domeniului agricol.

Mihai Tanasescu, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, a declarat: "Fondurile BEI vor facilita accesul la finantare pentru IMM-urile active in sectoarele agriculturii, industriei si serviciilor din Romania. O disponibilitate crescuta de finantare pe termen lung pentru aceste companii este esentiala pentru dezvoltarea si diversificarea economiei romanesti, avand efecte pozitive asupra cresterii economice si crearii de noi locuri de munca in toata tara, inclusiv in zonele rurale."

Intreprinderile mici si mijlocii care se pot incadra pentru un imprumut din surse BEI au o cifra de afaceri de maximum 50 milioane euro, respectiv mai putin de 250 de angajati.

UniCredit Leasing Corporation a contractat si in 2008 un imprumut de 50 milioane euro de la Banca Europeana pentru Investii. Linia de finantare a vizat investitiile in active fixe sau circulante in domeniul energiei (inclusiv al economiei de energie), protectia mediului inconjurator, infrastructura (inclusiv sanatate, educatie, asezaminte sociale), cercetare, dezvoltare si competitivitate economica, agricultura, industrie si servicii turistice.

Compania de leasing a utilizat deja integral aceasta linie de finantare de la Banca Europeana pentru Investii, preponderent in beneficiul IMM-urilor, din care s-au putut credita si cateva companii mai mari si autoritati publice, in conditiile agreate cu institutia financiara internationala. Numarul total de clienti care au beneficiat de finantare ca urmare a acestui imprumut a fost de 1224 de firme.

Despre UniCredit Leasing
UniCredit Leasing Corporation IFN SA este liderul pietei autohtone de leasing, cu o cota de piata de 18%. Compania face parte grupul financiar UniCredit Romania, alaturi de UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing, oferind o paleta completa de servicii si produse financiare clientilor sai. Grupul international UniCredit are an prezent peste 130.000 de anagajati si 7.900 de sucursale. Cu o puternica identitate europeana, UniCredit este fidel orientarii catre o prezenta solida si o pozitie strategica an Europa Centrala si de Est.

Despre BEI
Banca Europeana de Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de catre statele membre ale UE. Insitutia acorda finantare pe termen lung pentru investitii care sa contribuie la obiectivele politice si economice ale UE.

Despre SACE
SACE furnizeaza produse de asigurare a riscului de credit asociat tranzactiilor de export, asigurari de credit, garantii financiare, factoring si produse de protectie a riscului asociat investitiilor straine. Avand operatiuni in valoare de 70 de miliarde de euro, grupul SACE acopera riscuri in 189 de tari, sustinand astfel competitivitatea antreprinderilor italiene si straine, garantand fluxuri de numerar mai stabile si transformand riscurile de insolventa an oportunitati de dezvoltare. SACE este detinut de Cassa Depositi e Prestiti (CDP) si are o solida baza de capital, avand capitaluri proprii de 6.2 miliarde de euro si provizioane tehnice de 2.3 miliarde de euro. Grupul, avand rating Fitch A-, este prezent in Romania printr-un hub regional la Bucuresti, care acopera tranzactiile din tarile Europei Centrale si de Est. La sfarsitul anului 2013, tranzactiile garantate de SACE se ridicau la aproximativ 2.1 miliarde de euro.

Contacteaza-ne

Cere mai multe informatii
despre ce te intereseaza

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo