IMM Leasing

Stim cat de importanta este afacerea ta pentru tine. 

Pentru ca dezvoltam portofoliul de produse si servicii pornind de la nevoile tale, in curand, iti vom aduce o veste buna pentru a-ti duce visul mai departe.  

Ce este IMM Leasing?

Programul IMM Leasing de echipamente si utilaje are ca obiectiv acordarea de facilitati de garantare de catre stat sub forma punerii la dispozitia finantatorilor a unor plafoane anuale de garantare pentru finantarile de tip leasing financiar pentru achizitionarea de bunuri mobile noi sau second-hand necesare realizarii activitatilor IMM-urilor, precum si intreprinderilor afiliate care au un numar egal sau mai mare de 250 de angajati, in calitate de utilizatori.

Programul sustine accesul IMM la finantari destinate achizitionarii de bunuri mobile noi sau second-hand de catre beneficiarii mentionati anterior.

Facilitatile de garantare acordate de stat sunt in procent de 60% pana la maximum 80% din valoarea finantata, in functie de bunurile care fac obiectul finantarii in regim de leasing financiar: sisteme IT, echipamente, utilaje si vehicule pentru transport marfuri si persoane, utilizate in scop comercial, etc, astfel cum este prevazut in legislatie.

Cu IMM Leasing, ca beneficiar eligibil*, te vei bucura de avantaje precum:

 • Garantia oferita de stat finantatorului de pana la 80% din valoarea finantata pentru echipamente IT si tehnologia informatiei si de pana la 60% din valoarea finatata pentru echipamente, utilaje si vehicule de transport marfa si persoane in scop comercial, astfel cum sunt acestea mentionate si definite in legislatia aplicabila programului si in legislatia conexa aplicabila.
 • Lipsa comisioanelor pentru rambursare anticipata.
 • Durata maxima a finantarii este de 72 de luni, cu posibilitatea acordarii unei perioade de gratie cu durata cuprinsa intre 3 si 12 luni in interiorul perioadei de 72 de luni.
 • Avansul achitat de utilizator este de 0%, si, in functie de solicitarea acestuia, poate ajunge pana la maximum 20% din valoarea de achizitie a bunului finantat, exclusiv TVA. Valoarea maxima cumulata a finantarilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar in cadrul Programului este de maxim 5.000.000 lei. 
 • Costul total al finantarilor de tip leasing financiar acordate in cadrul Programului este reprezentat de rata dobanzii ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de maximum 3,5% pe an Dobanda este subvetionata de stat in proportie de 50% in primele 8 luni de contract.
 • Comisionul de administrare datorat FNGCIMM si comisionul de risc datorat MFP (Ministerul Finantelor Publice) de catre beneficiar sunt subventionate in procent de 100% pe toata durata finantarii, in conformitate cu schema de minimis aprobata pentru derularea Programului.

*Programul IMM Leasing nu se aplica persoanelor fizice.

Cum iti va fi de folos IMM Leasing daca te califici in Program:

 • Vei putea achizitiona cele mai noi echipamente IT și tehnologia informației, prin leasing financiar cu garantii de stat de pana la 80% din valoarea finantarii, exclusiv dobanzile, comisioanele si alte cheltuieli aferente finantarii.
 • Vei avea posibilitatea sa reinnoiesti flota de vehicule pentru transport marfuri si/sau persoane utilizate în scop comercial sau sa achitionezi utilaje si echipamente tehnologice performante, prin leasing financiar cu garantii de stat de pana la 60% din valoarea finantarii, exclusiv dobanzile, comisioanele si alte cheltuieli aferente finantarii garantate.
 • Pentru primele 8 luni de contract Statul va suporta 50% din dobanda contractului de leasing.

De ce documente vei avea nevoie: 

 1. Documente financiare (ultimul bilant depus, balanta aferenta acestuia, ultima balanta incheiata, acord CRC semnat)
 2. Documente juridice (certificat de inregistrare, act constitutiv, carte de identitate reprezentant legal)
 3. Factura proforma pentru bunul ce se doreste finantat in cadrul programului
 4. Cerere de finantare 
 5. Declaratia privind incadrarea intreprinderii in categoria IMM
 6. Calcul pentru intreprinderile partenere si legate (daca este cazul)
 7. Alte documente specifice prevazute de legislatia aplicabila Programului sau de procedurile interne ale Finantatorului.

Informatii despre Program se gasesc si pe site-ul FNGCIMM la sectiunea IMM Leasing de echipamente si utilaje.

Contacteaza-ne

Daca esti interesat de acest serviciu si vrei
sa te anuntam cand va fi disponibil, inscrie-te pe
lista de asteptare cu adresa ta de e-mail.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo