Leasingul financiar: Primii clasati si strategiile lor

Companiile din fruntea clasamentului au avut anul trecut un ritm de creştere dublu faţă de media pieţei de leasing financiar, relaţia personalizată cu utilizatorul contribuind în bună parte la creşterea clienţilor recurenţi.

 Se ştie că orice angrenaj, ca să funcţioneze, are nevoie de un motor corespunzător. Pentru piaţa de leasing acesta este în continuare UniCredit Leasing, jucătorul numărul unu care, prin volumele realizate, asigură anual aproape un sfert din finanţările noi de profil la nivel de piaţă. În ciuda unui climat economic instabil, cu alegeri prezidenţiale, cu proiecte naţionale strategice blocate şi multe insolvenţe, UCL a cunoscut în 2014 o creştere de 16% faţă de 2013 şi un profit net de 4,4 mil. euro, cu 58% mai mare faţă de anul anterior. Cota sa de piaţă a sporit cu 0,5%, ajungând în prezent la peste 18%. Spre comparaţie, profitul net al UniCredit Group a fost în 2014 de 2 mld. euro, cu menţiunea că 70% din acesta a provenit din ţările Europei Centrale şi de Est.

Spre a înţelege ce se află în spatele acestor cifre, am solicitat opinia directorului general Antoaneta Curteanu: (cititi aici restul articolului)

Sursa: Piata Financiara