Istoric

Experienţă internaţională, expertiză locală

Unul dintre primii paşi importanţi în crearea unei puternice companii de leasing europene a fost înregistrarea sub-holding-ului “UniCredit Global Leasing S.p.A.”, prin care grupul UniCredit şi-a unit companiile de leasing din Italia, Germania, Austria, precum şi cele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.

Scopul noii entităţi: uniformizarea calităţii şi transparenţei produselor şi proceselor, astfel încât clienţilor să li se ofere un acces standardizat în întreaga reţea.

În următoarele luni, principalul obiectiv al managementuli noii entităţi a fost direcţionat către consolidarea şi extinderea reţelei internaţionale. Pilonii proiectului nostru, devenit între timp realitate, au fost o infrastructură financiară solidă şi consistenţa în abordarea afacerilor şi serviciilor acordate clienţilor.

Pe parcursul anului 2008, reţeaua internaţională de leasing a UniCredit şi-a îndeplinit obiectivul de a integra pe deplin toate operaţiunile de leasing ale grupului, devenind prima fabrica de produse de succes a UniCredit. Cu un brand unic, UniCredit Leasing a continuat să îşi valorifice expertiza din ţările în care operează. Data de 1 ianuarie 2009 a reprezentat începutul unui nou capitol în istoria noastră: din fuziunea Locat şi a sub-holding-ului UniCredit Global Leasing existent a rezultat UniCredit Leasing, prima reţea de leasing cu adevărat internaţională.

Bazându-se pe un know-how foarte avansat şi pe integrarea dintre diversele culturi şi pieţe, noua companie UniCredit Leasing se va concentra pe apropierea de clienţi, furnizând produse şi servicii de o calitate superioară şi cu un grad mare de inovaţie atât entităţilor locale cât şi celor europene care acţionează transfrontalier.

În prezent, reţeaua de leasing a UniCredit este un jucător de top în Liga Campionilor Europeni a acestui sector. Compania UniCredit Leasing este prezentă în 17 ţări ocupând una din primele 3 poziţii în 12 dintre acestea.